Orosztúra Oléval 2.

Péntek, 1. nap



Csütörtök éjjel sikerült pár lakásban járni (vittük a barátokat szállásra), amelyek elméletileg jó fekvésűek, de Budapesten azonnal kifordulnál belőlük. Mindeközben egy nálunk 15 milliós panellakás Moszkva szélén akár 100 millió Ft-ot is érhet. Őrület különbségek vannak.

Állítólag az a 1-2 százezer orosz gazdag (legtöbbjük milliárdos,

főképp az energiaszektorból), aki Moszvában vagy akörül laknak, tartják el a többit, nekik szolgáltat a maradék 12 millió fő. Sok a déli államokból illegálisan beérkező muzulmán is, nem is tudják mennyien vannak.



Nagyok a távolságok, és aki meditálni akar, annak itt valóban utaznia kell. Ennek ellenéra moszkvai gompáról mondják azt, hogy még éjjel egykor is tele van (NO komment :o))



Pénteken egy barátoméknál töltöttem az időt, csacsogás oroszul. Anyukája hatalmas kerteket tervez és rendez be gazdagoknak, súlyos pénzek folynak el. A papája tudós, jó néhány éve felfedezte azt, hogyan lehetne műholdakat és rakétákat az űrbe juttatni kisebb költségért csak senkinek nem kell az ötlet.

Este nyilvános előadás volt, pasik számára mesevilággal, mármint ami a helyi hölgyeket illeti (vaz.., ez már valóságshow). 1400 résztvevő, megérkeztek az utazó csoport tagjai is, Peter és Nikolas Gomez mellett számos jó arc utazik velünk. Megegyeztünk, ez lesz a legszuperebb orosztúra. Éjjel kaja Dimáéknál, az első Erős Pista üveg az asztalra kerül (még van 4!!!).


Szombat

Pár óra alvás után irány a reptér, Arhangelsk (még a sarkkör alatt), reptéren tali Ole temajével, így nyolcan utaztunk ide. Vagy ötvenen fogadtak bennünket, nagyon kedves emberek, busszal irány Szeverodvinszk (Fehér-tenger partja, sajnos a tengert nem láttuk), ahol atom tengeralattjárókat építettek, így az utóbbi évekig (sőt részben most is) csak engedéllyel lehetett belépni a városba. Egyébként 7 éve nem járt itt Ole.

Érkezés után rögtön adott egy nagyszerű élő rádióinterjút. Ebéd a centrumban saláták, halak, mindent beleadtak. Kérdeztem a nyári fürdésről őket, nem teszik, mert nem tudni milyen veszélyes hulladék van a kikötő környékén a vízben. Az elmúlt 5 évben a telek 10-15 fokkal lettek enyhébbek. Aztán visszabuszozás Arhangelszkbe, és este előadás egy színházban (díszletek a háttérben, vicces). A város ortodox egyházának vezetői mindent megtettek, hogy az előadás elmaradjon, szektaként illetve bennünket szórólapoztak, a helyszín majdnem lemondta az előadást.

Éjjel vacsi a centrumban, beszélgetés, kellemes hangulat.

Olet tájékoztatták arról, hogy mennyire leállt az ipar az országban és mindenki a rövid távú pénzre, az olajra van ráállva, továbbá, hogy Moszkva körül mennyi az illegális muszlim bevándorló, és még ő is megkérdőjelezte azt, hogy valóban jó világ lesz-e itt hosszútávon.

Egyébként mindkét centrum nagyon ízlésesen, profin lett felújítva. Eközben az utazó csoport meditációs hétvégét tart Moszkvában, egy hatalmas buli van kilátásban ott (utólag kiderült brutális buli volt).


Vasárnap

Alvás egy magánlakásban, ebéd a centrumban, interjúk, a 2. Erős Pista kikerült az asztalra, ajándéknak szántam a helyi centrumnak, de Ole és Axel elkobozták.


Valószínűleg a többit is (3 üveg még) meg kell osztani velük és a csoport többi tagjával, úgy tűnik, nehéz idők jönnek…. A Pisták sorsát külön „saga”-kban fogom megénekelni, tavaly is kurrens cucc volt (kaviárra is be tudtuk váltani a vonaton).


Egy Ikarusz busszal a szangával együtt ki a reptérre, kedves búcsú a helyiektől, egy kedves, médiás, több területen tehetséges hölgy nagyon a szívemhez nőtt, csak barátkoztunk :o).

Moszkvában este 8 felé csatlakoztunk a többiekhez, egy kérdés-választ szerveztek Oleval egy gyárépületben, nagy örömködés, éjjel még be a centrumba, zsúfolásig meg volt telve, megint meseszép lányok. Hétfőn du. indul a vonat-túra.

1 megjegyzés:

  1. Névtelen1/05/2009

    mindig is tudtam hogy érték van a kezemben amikor erős pistát tart (vagy pista tart kezemben engem?) De hogy ekkora!!! aztán ügyesen a beosztással! irány egy koffer erős pistával az orosz tajga!:)

    VálaszTörlés