Orosztúra Oléval 5.

Január 11-14





Дорогие друзья!

Vasárnap, 10. nap

Ezen a napon kezdte Ole a Mahamudra kurzust, délelőtt utazó tanítók, délután sebes tempóban folyt a versszakok feldolgozása. A hírek alapján úgy tűnik, hogy az előző napon említett abortuszra váró hölgy (buddhista baráttal) lemondott az abortuszról. Este előadás, majd egy nagyon menő bárban buli, ahol a Kiss Erzsihez hasonló külalakú és hangú nő és hegedűs (Peter, buddhista, tavaly is szuper hangulatot csinált a vonaton (őróla még később írok)), dobos csapata csinált alternatív muzsikát, nagy volt az őrület.

Ole később szintén ott volt (a színpadon csak csajok körülötte), megint jól éreztük magunkat. Egy korsó sör 1300 Ft volt. Alfonso (Peru) több üveg töményet vett és berúgatott mindenkit, valóban nagylelkű, mint ahogy a láma is kiemelte őt ma az előadáson amikor a kérdésére válaszolt: valószínűleg azért alszik bele a mandalába, mert a nagylelkűség neki természetes.

A költőpénz egyébként megy, mint a fene. Anával (Malagából) beszélgettünk Dénesről, szeretik a spanyolok is!

Hétfő, 11. nap

Alvás a 2. éjjel a sportteremben, kis másnaposság, reggel tömeges borulás a kosárpálya parkettáján. Irány az előadás, befejezzük a Mahamudra versszakokat, Ole kérdésekre válaszol. Volt egy olyan kérdés, hogy Ole beszéljen arról miképp „szedte fel” Hannah-t.

Párizsban volt egy ismeretlen ember, aki dicsérte neki Hannah-t, ezután jöttek össze, azóta sem tudja ki volt, hogyan került oda, szerinte csak egy külső jel volt neki, hogy túl lassú, kapja össze magát Hannah felé.

A csapat este 10-kor indult kisvonattal Tajgába (ez egy város), mivel Tomszkban nincsen csak kisvasútállomás. Két óra vonat, időzóna ugrás, Tajga város bevásárlás, éjjel 3 vonatra szállás, majd irány Irkutszk, 27 óra vonatozás jön. Bálinték még egy éjszakát maradtak Tomszkban, kedden utaznak Moszkvába, majd haza. Sokan azt mondják, most jön a túra kemény része, hidegebb, mostohábbak az infrastrukturális feltételek is, de az az igazság, hogy Irkutszkban és Ulan Ude-ban (mongol, európai keveredés) lesznek a legszebb lányok, így meglesz az extra vizuális élmény és alacsonyabb komfort egyensúlya.



Kedd, 12. nap

Hajnali

6-ig beszélgetés poénkodás, aztán 8 óra alvás végre!!!! Megint óraátállítás (már 7 óra különbség), este 6 körül megálló, egy újonnan alakuló centrum jön ki a fél órát álló vonathoz Oléval találkozni, mind újak, bódhiszattva ígéret, meditáció. Van egy Altaji srác, Horváth Anna ismeri, Peter, aki fantasztikusan hegedül, és az Askat-i elvonulási központ építésében is aktív, mesélt arról, hogyan tett ígéretet Olenak arra, hogy többet nem iszik.

Sajnos ez komoly probléma több orosznál, és sokuktól hallani, hogy fél-egy évre letesznek az alkoholról.

Késő este az egyik megállóban többen kiszaladtak megmártózni a hóba. Éjjel lazább beszélgetés.

Egyébként nagyon élvezi az ember az ittlétet, de itt lakni folyamatosan, nehezen elképzelhető. Tényleg nehezek a körülmények. Sokszor látsz kis falucskát a vasút mentén mindentől száz km-ekre. Mi meg hozzászoktunk a komforthoz, meg, hogy minden gyorsan megszerezhető, közel van minden.

Itt 3-500 km nem gond, pedig sokkal nehezebben teszik meg, mint mi. Talán ezért is automatikusan az emberi kapcsolatok, és a „hogyan” a fontos, a buddhistáknak is, nem a feladat „letudása”. Ole mondja is nekik, hogy Európában biztosan unatkoznának.


Szerda, 13. nap


Reggel 8 körül érkezés Irkutszkba, szálláshely elfoglalás, illetve mégsem, mert olyanok voltak a körülmények (este próbálunk belógni a centrumba aludni), aztán indulás a Bajkál tóhoz. Nagy a dilemmám, lesz-e idén fürdés? Meglátjuk.




Készülök rá. Hát visszajöttünk. Nem ugrottam be, de ezt most nagyon sajnálom, a csoport fele ugrott. Hezitáltam, aztán mellettem ugrott és öltözött át Ole, aztán a tv-s csoport ugrás előtt a kamerát a kezembe nyomta, arra vigyáztam, mindeközben találkoztam egy 3 évvel ezelőtti meseszerű itteni találkozásból keletkezett régi, virtuálisnak mondható kapcsolatból egy meselánnyal, szóval eltekerte a fejemet egysmás, aztán mire nekifutottam volna, már végzett mindenki. Utána nagyon nagyon sajnáltam, olyan mintha cserben hagytam volna a csoportot (de tavaly megugrottuk mind a négyen!). Nem is volt olyan nagyon hideg az idő, de a tó egy része fagyott, másik része kásás, és folyóvíz volt. Délután vissza egy skanzenba, hatalmas szánkózás egy csúszdáról, majd vissza az előadásra, ami most kezdődött pár perce. Az előadás után party lesz a centrumban. Erről bővebben a következő körben.


Képküldéssel bajban vagyok, nincs elemtöltőm.

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése